Державна установа
Інститут нейрохірургії
ім. акад. А. П. Ромоданова НАМН України

19.05.2023. Колектив Інституту нейрохірургії висловлює співчуття з приводу смерті кандидата медичних наук Глущенка Юрія Миколайовича

18 травня 2023 року, у віці 85 років, пішов з життя кандидат медичних наук, лікар-нейрохірург приймального відділення Глущенко Юрій Миколайович.
Прощання з Юрієм Миколайовичем відбудеться 20 травня 2023 р. з 09-30 до 10-00 год. в ритуальному залі на Байковому кладовищі


Ю.М. Глущенко у 1961 р. закінчив Вінницький медичний інститут. З того ж року почав працювати в Інституті нейрохірургії: лікар-нейрохірург, науковий співробітник. З 1984 по 2017 рр. – завідувач поліклінічного відділення Державної установи «Інститут нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова НАМН України.

У 1975 році захистив кандидатську дисертацію. Результати праці були висвітлені в багатьох наукових публікаціях, методичних рекомендаціях й принесли заслужені визнання та повагу.

В 1977-1980 рр. був у закордонному відрядженні у Республіці Туніс, де працював нейрохірургом.
Основні напрямки наукової діяльності — нейроонкологія, лікування больових синдромів.
Основні роботи: «Особенности течения экстрамедулярных опухолей верхнешейного отдела» (1965), «О результатах хирургического лечения опухолей шейного отдела спинного мозга» (1969).

Невід’ємною частиною роботи Юрія Миколайовича була величезна працездатність, почуття високої відповідальності, принциповість, відчуття болю хворого і співчуття до нього.

Світла пам’ять про Глущенка Юрія Миколайовича – лікаря-нейрохірурга, талановитого керівника, людину з невичерпним оптимізмом, порядністю, творчим ентузіазмом у поєднанні з різнобічними інтересами і загальною культурою – назавжди залишиться у наших серцях і серцях тих, хто працював разом з ним, у серцях людей, яким він надавав допомогу та підтримку.

Адміністрація та колектив Державної установи «Інститут нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова Національної академії медичних наук України» глибоко сумує та виражає щирі співчуття родичам та близьким з приводу передчасної смерті Глущенка Юрія Миколайовича.

Із щирою скорботою і світлою пам’яттю.

© Інститут нейрохірургії ім. Ромоданова Розробка сайта: SKP

Контент менеджмент: Anna Nikiforova

Контент менеджмент: Tetyana Yovenko