Державна установа
Інститут нейрохірургії
ім. акад. А. П. Ромоданова НАМН України

22.08.2022. Указом Президента України співробітника Інституту нейрохірургії Андрія Свиста нагороджено відзнакою “Національна легенда України”!

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №588/2022

Про нагородження відзнакою Президента України “Національна легенда України”

За визначні особисті заслуги у становленні незалежної України і зміцненні її державності, захисті Вітчизни та служінні Українському народові, вагомий внесок у розвиток національної освіти, мистецтва, спорту, охорони здоров’я, а також багаторічну плідну громадську діяльність постановляю:

Нагородити відзнакою Президента України “Національна легенда України”

СВИСТА Андрія Олексійовича — лікаря-нейрохірурга відділення Державної установи “Інститут нейрохірургії імені акад. А.П.Ромоданова Національної академії медичних наук України”

Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ

20 серпня 2022 року
 
Джерело: https://www.president.gov.ua/documents/5882022-43669

“Державу, яка шанує та цінує своїх людей, неможливо знищити. Бо її громадяни, її герої за таку державу завжди стоятимуть горою і захищатимуть. Таких людей із часу проголошення незалежності в Україні було чимало. А з початком повномасштабної війни стало ще більше. Пишаємося кожним і кожною. І кожного й кожну уособлюють цьогорічні лауреати премії “Національна легенда України”, – написав Президент України Володимир Зеленський у телеграм-каналі.

У неділю Президент України вручив нагороди премії “Національна легенда України”, в тому числі і Андрію Свисту та його дружині Ользі.

“Подружжя лікарів Ольга і Анатолій Свист. Опинившись у Бучі, вони не змогли залишити місто, зателефонували друзям і попросили всиновити їхніх дітей, якщо вони не повернуться. Два тижні під постійними обстрілами й без належного обладнання вони робили надскладні операції, рятуючи життя важкопоранених дітей”, – написав Президент у телеграм-каналі.

Про подвиг Ольги та Андрія читайте тут: https://vsim.ua/Podii/vityaguvali-kuli-z-mozku-yak-pediatr-z-shepetivki-z-cholovikom-ryatuva-11551072.html

© Інститут нейрохірургії ім. Ромоданова Розробка сайта: SKP

Контент менеджмент: Anna Nikiforova

Контент менеджмент: Tetyana Yovenko