Державна установа
Інститут нейрохірургії
ім. акад. А. П. Ромоданова НАМН України

10.05.2022. Відеопрезентація «Хірургічне лікування проникаючих вогнепальних поранень хребта». Частина IV (Практичні поради)

Шановні колеги!

Вашій увазі представляємо відеопрезентацію «Хірургічне лікування проникаючих вогнепальних поранень хребта». Частина IV (Практичні поради).

В даній презентації на основі проведеного літературного пошуку та власного 8-річного досвіду лікування поранених в клініці нейрохірургії лікарні Мечникова сформовані чіткі практичні рекомендації щодо визначення показів, термінів хірургічного втручання, вибору методики операції. Презентація добре ілюстрована малюнками та схемами етапів хірургічного втручання, що значно полегшує сприйняття лекційного матеріалу. В презентації використано лише власний матеріал клініки.

Дана презентація буде корисною для всіх фахівців, що надають медичну
допомогу потерпілим з вогнепальними пораненнями хребта та спинного мозку.
Впевнені, що презентація буде цікавою, як для досвідчених нейрохірурів, так і для початківців. Викладені рекомендації дозволять не лише уникнути
ускладнень, а й покращать результати лікування поранених.

Підготували презентацію :

– професор кафедри нервових хвороб та нейрохірургії ФПО Дніпровського державного медичного університету, завідувач центру церебральної нейрохірургії КП “Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова”, заслужений лікар України, доктор медичних наук Андрій Григорович Сірко.

– лікар-нейрохірург Міжнародного центру нейрохірургії, м. Київ, Ігор Ігорович Курілець

Всі права на презентацію належать авторам і оберігаються українським і міжнародним правом. Ми надаємо дозвіл на використання будь-якої частини матералу з цієї презентації при умові, що він буде використаний з метою удосконалення клінічної допомоги пораненим, розвитку медичної науки та технологій і зазначенням джерела використаного матеріалу.

© Інститут нейрохірургії ім. Ромоданова Розробка сайта: SKP

Контент менеджмент: Anna Nikiforova

Контент менеджмент: Tetyana Yovenko