Державна установа
Інститут нейрохірургії
ім. акад. А. П. Ромоданова НАМН України

01.03.2022. Звернення до нейрохірургів України під час війни

Шановні нейрохірурги України!

В цей нелегкий час для нашої держави ми висловлюємо підтримку всім лікарям, які роблять все можливе для перемоги України над ворогом.
Ми – співробітники ДУ “Інститут нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова Національної академії медичних наук України” і члени Всеукраїнської медичної асоціації – Української нейрохірургічної асоціаціі без вагань і беззастережно засуджуємо варварське, неспровоковане і невиправдане вторгнення в суверенну державу – Україну з боку Росії. Ми глибоко шкодуємо та оплакуємо неминучі страждання та втрати людських життів.
В силу своїх можливостей, лікарського і громадського обов’язку лікарі України протистоять цій війні та актам насильства. Ми будемо продовжувати допомогати Вам у наданні медичної допомоги пораненим та травмованим захисникам України. Керівництво і члени Української нейрохірургічної асоціації розповсюджують сучасні керівництва з надання медичної допомоги при бойовій травмі, проводять онлайн консультації складних випадків.
Ми хочемо подякувати всім Вам за самовіддану працю в цей складний для нашої держави час. Ми щодня отримуємо пропозиції з надання медичної допомоги пораненим від багатьох клінік України, лікарів різних спеціальностей, які наразі не знаходяться в центрі бойових дій.
Ми чітко усвідомлюємо, що для перемоги над ворогом передусім є успішні військові дії на фронті. В той же час, не можна забувати й про інформаційну війну, яку веде Росія. В цьому відношенні члени Української нейрохірургічної асоціації проводять велику інформаційну роботу з нейрохірургами світу, роз’яснюючи реальні причини війни в Україні, ситуацію в Україні в можливих професійних мережах, в професійних групах та спільнотах.
Вчора ми отримали спеціальне повідомлення Європейської асоціації нейрохірургів. Комітет з питань етики, Глобальний та Гуманітарний комітети, Виконавча Рада EANS, однозначно засудили вторгнення в суверенну державу Україну. Позиція беззастережна: Росія – країна агресор. EANS запропонувала нейрохірургам України посильну допомогу в цей важкий та безпрецедентний час сучасності.
Ми продовжуємо отримувати пропозиції в наданні гуманітарної допомоги від наших колег із США, Європи, Ізраїлю. Нейрохірурги Німеччини, Польщі та низки інших європейських країн готують медичне обладнання, витратні матеріали, ліки для українських лікарень.
Пам’ятаємо, що в нашому непереборному бажанні залишатись єдиною, неподільною, суверенною державою ми не одні. Тримаймося! Разом ми переможемо!
Слава Україні! Героям Слава! Смерть ворогам! Україна понад усе!

Правління ГО «Українська нейрохірургічна асоціація»
ДУ “Інститут нейрохірургії ім. акад. А.П.Ромоданова НАМН України”

© Інститут нейрохірургії ім. Ромоданова Розробка сайта: SKP

Контент менеджмент: Anna Nikiforova

Контент менеджмент: Tetyana Yovenko