Державна установа
Інститут нейрохірургії
ім. акад. А. П. Ромоданова НАМН України

16.11.2016. Семінар «Можливості платформи Web of Science…” відбудеться 21.11.2016.

Шановні колеги!

Запрошуємо взяти участь у семінарі «Можливості платформи Web of Science для якісних наукових досліджень та навчання (Web of Science Core Collection, Journal Citation Report, EndNote, ResearcherID)», який відбудеться в понеділок 21 листопада о 14:00 в конференц-залі Інституту нейрохірургії (вул. Платона Майбороди, 32).

Інституту нейрохірургіЇ, першому серед установ НАМН України, надано доступ до бази даних Web of Science. Робота в базі, крім пошуку наукових публікацій, відкриває можливості швидко й ефективно одержувати наукометричні відомості (наукометричні індекси, цитування) про стан роботи установи та окремих науковців, вести пошук співвиконавців за кордоном і в Україні, одержувати дані про гранти, готувати статті й посилання відповідно до вимог і стандартів тисяч наукових журналів.

Семінар проводитиме Iryna Tykhonkova, PhD, Customer Education Specialist, Clarivate Analytics, Formerly the IP & Science business of Thomson Reuters. Явка наукових працівників, співробітників наукових відділів є обов’язковою.

Тези семінара
Якісні наукові дослідження починаються з глибокого опрацювання наукової літератури відповідного профілю. Зважаючи на існування більше 100000 наукових журналів в світі, і нерівномірність розподілу значущих публікацій по виданням для пошуку літератури варто використовувати базу даних Web of Science (Thomson Reuters), яка є найстарішою наукометричною базою даних, заснованою Юджином Гарфілдом, фундатором ISI (Institute of scientific information, 1960 рік). До неї вже більше 50 років ретельно заносять усі бібліографічні відомості по кращим виданням, що забезпечує коректне індексування майже 13000 видань в трьох тематичних індексах з природничих наук SCIE, з соціальних – SSCI та гуманітарних AHCI і 5000 видань в політематичному індексі ESCI.
Платформа Web of Science дає можливість науковцю знайти не лише актуальну і перевірену інформацію за темою дослідження, а також потенційних співвиконавців з інших країн, установи партнери та визначитися з можливими джерелами фінансування.
Повна індексація усіх переліків літератури усіх видань колекції (більше 1 млрд. записів), створює можливості точних наукометричних оцінок і прогнозів для розвитку певної наукової галузі та установи.

На семінарі буде розглянуто:
Робота з платформою Web of Science пошук, аналіз, збереження релевантної інформації, оцінка тематик робіт та можливі джерела фінансування.
Аналіз і підбір видань в Journal Citation Report (impact factor і інші показники журналів). Зважаючи на вимоги до опублікування результатів дисертаційних робіт і появу великої кількості хижацьких видань, науковці мають уважно ставитися до добору видання для публікації власних досліджень.
Безкоштовний референс менеджер EndNote base що дозволяє створити базу публікацій за темою дослідження, і суттєво полегшує оформлення статей за форматом певного видання, і нещодавно створену функцію EndNote Match, яка значно скорочує час підбору видання для публікації.
ResearcherID – ідентифікатор науковця, який дозволяє автору представити власні здобутки, порівняти їх з світовими аналогами і представити українські видання та науково-дослідні установи науковій спільноті.
Orcid – онлайн CV науковця тощо
Окремий блок присвячено академічному письму.

© Інститут нейрохірургії ім. Ромоданова Розробка сайта: SKP

Контент менеджмент: Anna Nikiforova

Контент менеджмент: Tetyana Yovenko