The State Institution
Romodanov Neurosurgery Institute
National Academy of Medical Sciences of Ukraine

13.10.2023. Помер професор Потапов Олександр Іванович

З сумом повідомляємо, що 13 жовтня 2023 року на 88 році життя раптово перестало битися серце талановитого нейрохірурга, видатного педагога, науковця, доктора медичних наук, професора ПОТАПОВА Олександра Івановича.

Потапов Олександр Іванович народився 21. 08. 1936 року в с. Ярки Воронезької обл. Закінчив Воронезький медичний інститут в 1960 році. Працював лікарем. Нейрохірург, кандидат медичних наук Потапов О.І. розпочав свою педагогічно-наукову діяльність на кафедрі неврології Івано-Франківського національного медичного університету з 1971 року асистентом. В 1974 році йому було присвоєно звання доцента, і з цього часу він очолював курс нейрохірургії при кафедрі нервових хвороб.

Після захисту докторської дисертації в 1990 році та присвоєння вченого звання професора Потапов О.І. завідував кафедрою нейрохірургії до 2012 року. Від 2012 — професор кафедри неврології та нейрохірургії Івано-Франківського національного медичного університету. Наукові дослідження: клініка та лікування черепно-мозкової травми, зокрема у хворих на цукровий діабет, осіб літнього віку; переваги малоінвазивних втручань.

Олександр Іванович дуже цінував дружні стосунки, завжди безвідмовно допомагав друзям та родичам. Багаторічна праця Потапова О.І. назавжди залишаться у пам’яті вдячних учнів, колег і хворих. Талант допитливого вченого, лікаря, педагога природно поєднувалися з блискучими організаторськими здібностями, активною громадянською та науковою позицією, небайдужістю до проблем колег та хворих.

Для колег та учнів Олександр Іванович був зразком творчого довголіття, високого професіоналізму, вимогливості як до себе, так і до учнів та колег.

Співробітники ДУ “Інститут нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова НАМН України” висловлюють глибоке співчуття рідним, близьким та друзям Потапова Олександра Івановича.

Прощання відбудеться 14.10.23 р., об 11-45 за адресою: Івано-Франківськ, вул. Заливна, 39.

© Romodanov Neurosurgery Institute Site development: SKP

Content management: Anna Nikiforova

Content management: Tetyana Yovenko