The State Institution
Romodanov Neurosurgery Institute
National Academy of Medical Sciences of Ukraine

23.06.2023. Вітаємо професора Миколу Єфремовича Поліщука з нагородою!

30 травня 2023 р. у Мадриді, Королева Іспанії Летиція вручила Золоту медаль Червоного Хреста Іспанії завідувачу кафедри нейрохірургії Національного університету охорони здоров’я України ім. П.Л. Шупика, президенту Товариства Червоного Хреста України професору Миколі Єфремовичу Поліщуку!

Нагородою відзначено високий рівень надання гуманітарної допомоги населенню України в критичних ситуаціях Червоним Хрестом України.

Міжнародний Рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – це найбільша гуманітарна організація в світі. Основоположними принципами діяльності є: гуманність, неупередженість, нейтральність, незалежність, добровільність, єдність і універсальність. Членами організації надається допомога постраждалим від надзвичайних ситуацій і збройних конфліктів.
Червоний Хрест має в своїх лавах до 100 млн волонтерів та співробітників із 192 країн світу. Він складається з трьох компонентів:

– Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ);
– Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧХ і ЧП);
– 192 національні товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) є повноправним, незалежним членом Руху. ТЧХУ здійснює свою гуманітарну діяльність відповідно до свого власного статуту та національного законодавства України. Складається з регіональних відділень під керівництвом Національного комітету, який знаходиться в Києві.

Товариство Червоного Хреста України – потужна та визнана суспільством організація, яка разом з громадськістю відповідає на гуманітарні та соціальні виклики, перетворюючі співчуття на дію, допомагаючи тим, хто цього найбільш потребує.
Організація завжди приходить на допомогу вразливим верстам населення та розвиває спроможність суспільства попереджати та долати гуманітарні та соціальні кризи.

Приємно, що робота Червоного Хреста України, який очолює Микола Єфремович, отримала таку високу оцінку! Вітаємо та бажаємо подальшої плідної праці у допомозі нашій країні!

© Romodanov Neurosurgery Institute Site development: SKP

Content management: Anna Nikiforova

Content management: Tetyana Yovenko