The State Institution
Romodanov Neurosurgery Institute
National Academy of Medical Sciences of Ukraine

19.10.2022. Вебінар “Можливості стипендіальної програми MSCA4Ukraine – поради від експертів” відбудеться 21 жовтня 2022 р.

Шановні колеги!

Європейська комісія оголосила нову цільову стипендіальну програму «MSCA4Ukraine» для підтримки українських науковців, які вимушено виїхали з України або які б хотіли тимчасово виїхати.
Ця підтримка дасть змогу дослідникам-переселенцям продовжувати роботу в академічних і неакадемічних організаціях у державах-членах ЄС і в асоційованих країнах програми ЄС «Горизонт Європа» (Horizon Europe), зберігаючи зв’язки з дослідницькими та інноваційними спільнотами в Україні.
Ця програма також може сприяти реінтеграції дослідників в Україні, щоб запобігти постійному «відтоку мізків» через еміграцію науковців, якщо будуть забезпечені умови для їхнього безпечного повернення, а також впливати на зміцнення українського університетського та науково-дослідницького сектора, його співпраці та обміну з міжнародною науковою спільнотою.

Мета заходу – представити найбільш важливі деталі цієї програми та оптимальні шляхи налагодження комунікації із приймаючими організаціями, а також обговорити бар’єри і труднощі, які виникають в українських науковців на цьому шляху.

Захід орієнтований в першу чергу на тих науковців, які зацікавлені у поданні заявок на цю стипендіальну програму.

В ході вебінару спікери звернуть увагу на базові умови для подання заявки, терміни подачі, часові та фінансові параметри заявок, структуру заявки, критерії оцінювання, та нададуть практичні поради.

Конкурсну документацію програми можна знайти за посиланням
https://sareurope.eu/msca4ukraine/

Дата і час: 21 жовтня 2022 року, 19.00-20.30 онлайн у форматі ZOOM конференції
45 хвилин – інформаційна частина і 45 хвилин на питання, пропозиції учасників та обговорення.

Участь є безкоштовною за умови попередньої реєстрації за посиланням:
https://forms.gle/YhjmuKbkRAuiyRJAA

© Romodanov Neurosurgery Institute Site development: SKP

Content management: Anna Nikiforova

Content management: Tetyana Yovenko