The State Institution
Romodanov Neurosurgery Institute
National Academy of Medical Sciences of Ukraine

24.05.2022. Міжнародний волонтерський проєкт впровадження розумних окулярів Rods & Cones visOR-I в медичну практику України успішно розпочато

За ініціативи професора Костюка Костянтина Романовича, за участі Інститута нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова та Української нейрохірургічної асоціації міжнародний волонтерський проект «Розумні окуляри» було розпочато два місяці тому.

visOR-I забезпечують дистанційну консультацію медичних експертів в онлайн режимі. Лікар, який використовує таку технологію може зв’язится з експертом, який знаходиться в спеціалізованій медичній установі в Україні або за кордоном і в онлайн режимі швидко отримати пораду відносно лікувальної тактики в кожному окремому випадку. Розумні окуляри visOR-I можна використовувати під час проведення операцій та лікування поранених у відділеннях інтенсивної терапії та реанімації.

Перша партія visOR-I доставлена в госпіталі різних регіонів України, які безпосередньо приймають цивільних та військових поранених. Висловлюємо щиру подяку своїм нідерландським колегам (Prof. Jaap Bonjer, Head surgeon of the Amsterdam University and The Trauma team of the Amsterdam University) за підтримку даного проєкту, а також компанії Київстар, яка забезпечила підключення visOR-I до української Інтернет мережі. Без їх участі та допомоги проект не міг бути реалізований так швидко та ефективно. Провідним центром комунікації проекту в Україні є Інститут нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова.

Разом до перемоги!
Слава Україні!

© Romodanov Neurosurgery Institute Site development: SKP

Content management: Anna Nikiforova

Content management: Tetyana Yovenko