The State Institution
Romodanov Neurosurgery Institute
National Academy of Medical Sciences of Ukraine

07.06.2018. Інформація щодо можливості співробітництва з Національними Інститутами здоров’я США

Шановні колеги!
Національні Інститути здоров’я (National Institutes of Health – NIH) США – об’єднання державних дослідницьких установ медичного профілю, підпорядковане Міністерству охорони здоров’я та соціальних служб США. Засноване у 1870 році, об’єднує 27 інститутів та центрів, де працює понад 6000 дослідників. Фінансування NIH з державного бюджету у 2018 році складає понад 35 мільярдів доларів США.
NIH фінансує спільні проекти із своїми підрозділами, надає гранти для спільних досліджень з іншими дослідницькими установами та університетами США, співфінансує спільні програми з іншими державами, здійснює пряме фінансування іноземних досліджень у разі відсутності аналогів у Сполучених Штатах.
Інструментом пошуку можливостей для фінансування та партнерів для проведення досліджень з певної тематики є світова база даних RePort (Research Portfolio Online Reporting Tool), яку підтримує NIH. Керівництво проекту RePort зацікавлено у залученні України до участі у глобальній базі даних щодо дослідницьких проектів біомедичного напряму. Стратегічним напрямом розвитку RePort буде оприлюднення результатів досліджень та уніфікація форми їх подачі у рамках концепції Open Data.

Корисні посилання для українських дослідників:

Дистанційні (extramural) програми
1. NIH Office of Extramural Research website http://grants.nih.gov/grants/oer.htm – надає можливість пошуку напрямків наукових інтересів, спільних з американськими дослідниками.
2. База даних клінічних випробувань http://www.clinicaltrials.gov
3. NIH Research Portfolio Online Reporting Tools system http://report.nih.gov/index.aspx – пошук потенційних дослідників-колаборантів.
4. Можливості долучення до програми NIH BRAIN Initiative (до 2025 р.) http://www.braininitiative.org/opportunities/

Внутрішні (intramural) програми
1. NIH’s intramural Visiting Program: http://dis.ors.od.nih.gov/visitingprogram/01_vpmain.html
2. Можливості NIH для не-громадян США: http://www.jobs.nih.gov/jobsearch/noncitizen.htm
3. Можливості NIH для досліджень і стажування: https://www.training.nih.gov/
4. Узагальнена інформація NIH про дослідників на території США та галузі їх наукових інтересів: http://irp.nih.gov/our-research/principal-investigators

Настанови HEDIS & Quality Measurement (Набір даних та інформації щодо ефективності охорони здоров’я – the Healthcare Effectiveness Data and Information Set), які рекомендовані Міністерством охорони здоров’я та соціальних служб США – http://www.ncqa.org/hedis-quality-measurement/hedis-measures/hedis-2018

З питаннями і пропозиціями просимо звертатись до заступника директора з наукової роботи д.мед.н. Білошицького В.В. та у відділ міжнародних відносин.

© Romodanov Neurosurgery Institute Site development: SKP

Content management: Anna Nikiforova

Content management: Tetyana Yovenko