The State Institution
Romodanov Neurosurgery Institute
National Academy of Medical Sciences of Ukraine

17.06.2018. Інститут нейрохірургії напередодні Дня медика відвідав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман

Глава Уряду завітав до щойно відкритого після реставрації та модернізації корпусу – з новими операційними, реанімаційним відділенням, відремонтованими палатами. Володимир Гройсман нагадав, що проект оновлення потужностей Інституту нейрохірургії реалізований завдяки прямій фінансовій підтримці Уряду.

Прем’єр-міністр також зауважив: «Ми змінили фінансування в цьому закладі і зараз тут кошти ходять за пацієнтом. Тут є пацієнти, які потрапили сюди з надскладними діагнозами, їм надається висококваліфікована допомога і за неї повністю сплачує держава. Так має бути у кожній лікарні: якісні умови, професійні українські лікарі і, безумовно, фінансування на 100%. Ми до цього прагнемо».

Довідково
Проект «Реставрація із реабілітацією та пристосуванням клінічного корпусу №3 ДУ «Інститут нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова НАМН України» був схвалений 2015 року з метою створення сучасної клінічної бази для проведення реконструктивних нейрохірургічних операцій та поліпшення якості та доступності нейрохірургічної допомоги населенню. Будівельні роботи були профінансовані за рахунок коштів Державного бюджету в повному обсязі. Об’єкт прийнято в експлуатацію Державною архітектурно-будівельною інспекцією України 27 квітня 2018 р, вартість будівництва склала 209 млн грн.

Джерела інформації:
https://www.kmu.gov.ua/ua/news/glava-uryadu-mi-zminyuyemo-sistemu-finansuvannya-likaren-potribne-likuvannya-oplachuvatime-derzhava
https://www.ukrinform.ru/rubric-society/2481827-grojsman-neobhodimoe-lecenie-v-bolnicah-budet-oplacivat-gosudarstvo.html

© Romodanov Neurosurgery Institute Site development: SKP

Content management: Anna Nikiforova

Content management: Tetyana Yovenko